Een gietijzeren houtkachel, wat houdt dat in?

Je bent de term nu al een aantal keer tegengekomen, maar bent nog niet helemaal op de hoogte van wat het nou precies inhoudt. Een gietijzeren houtkachel wordt met de dag populairder, maar waarom is dat? Het gietijzeren materiaal behoudt zijn warmte, maar komt met nog een aantal toevoegingen. Alles wat je moet weten voordat je zo’n houtkachel aanschaft, lees je hier.

Houtkachels

Allereerst is het even van belang om de term ‘houtkachels’ te verduidelijken. Er is namelijk, met name de afgelopen tijd, een aantal nieuwe houtkachels bij gekomen en zo kent deze term steeds meer varianten. Tegenwoordig heb je naast de gewone houtkachel uit de woon- of een andere kamer een aantal alternatieven. De pelletkachel is de laatste tijd populairder geworden. Dit komt wellicht door het feit dat de subsidie om zo’n kachel erg interessant is, maar ze zijn ook erg duurzaam en verwarmen jouw ruimte uitstekend. Naast de pelletkachel wordt er voor gietijzeren kachels ook vaak gekozen deze buiten te plaatsen. Het gietijzeren materiaal is uitstekend bestemd tegen bepaalde weersomstandigheden en daarom is de gietijzeren buitenkachel enorm populair.

Materiaal

Het materiaal dat wordt gebruikt voor bovenstaande eindproducten is een redelijk complexe samenstelling. De combinatie van ijzer, koolstof, mangaan en silicium wordt in bepaalde vormen gegoten. Gietijzer is met name populair, omdat het eindproduct de warmte erg lang kan vasthouden. Voor kachels is dit een enorm pluspunt. Wanneer jij de kachel in je woonkamer aanzet, hoeft er helemaal geen reden te zijn om de verwarming aan te doen, maar dit hoeft helemaal niet met een houtkachel van gietijzer.

Look

De uitstraling van een kachel is uiteraard ook erg belangrijk. Je plaatst een kachel in een bepaalde ruimte om deze te verwarmen, maar de kachel moet er wel een beetje leuk uitzien. Met een gietijzeren kachel breng je nostalgie in je huis. De stalen pootjes en het klassieke design moet eigenlijk iedereen wel bekend voorkomen. Er zal zeker een bepaalde sfeer ontstaan wanneer jij ervoor kiest om een gietijzeren kachel in jouw huis te plaatsen.

Een gietijzeren houten kachel kopen

Ga jij een gietijzeren houtkachel kopen? Weet dan wat je in huis haalt! Aan het vertrouwde eindproduct valt zeker niet te twijfelen. De sfeer die je in huis haalt is iets aparts, maar daarnaast is het warmte behoudende deel van de haard ook zeker een pluspunt. Eén ding is zeker en dat is dat je met een gietijzeren houtkachel altijd goed zit!

Leave a reply