Eetkamerstoelen kopen: op deze 4 dingen moet je letten

Als je op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo ben je er zeker van dat je stoelen loop die mooi passen bij je eettafel en de rest van je interieur. Benieuwd op welke 4 punten je moet letten? Lees snel verder!


1. Woonstijl

Heb je jouw eet- of woonkamer in een bepaalde woonstijl ingericht? Dan is het wel zo verstandig om hierop te letten bij het kopen van je eetkamerstoelen. Koop stoelen die bij deze specifieke stijl aansluiten. Let dus op de stijl, het materiaal en de afmetingen van de rest van je meubels. Zo staan stoere stoelen het beste bij een stoere, robuuste eettafel. Een voorbeeld hiervan zijn stoelen met een metalen frame of een leren stoel. Heb je een Scandinavisch interieur, kijk dan eens naar lichte eetkamerstoelen of stoelen met hout.

2. Aantal stoelen

Ten tweede is het verstandig om na te gaan hoeveel stoelen je kwijt kunt aan tafel. Om goed te bepalen hoeveel eetkamerstoelen je aan je tafel kwijt kunt moet je uitgaan van 70 cm per persoon. Als je dit aanhoudt weet je zeker dat er geen gedoe is met ellebogen die tegen elkaar aanstoten. Daarnaast heeft de positie van de tafelpoten ook invloed op het aantal zitplaatsen. Als er poten onder de hoeken van de tafel staan dan betekent dit dat je wat minder ruimte hebt voor je stoelen. Een kruispoot beidt juist weer meer mogelijkheden qua eetkamerstoelen.

3. Mooi of praktisch?

Wat vind je belangrijker: het design of het zitcomfort van een stoel? Als het uiterlijk van de stoel een grote rol speelt, kies dan voor een eetkamerstoel waar je echt blij van wordt en waarvan je zeker weet dat deze mooi past bij de rest van de woonstijl. Als je kinderen hebt is een praktische stoel vaak handiger. Ga voor een bekleding of materiaal die minder gevoelig is voor vlekken. Goed om in je achterhoofd te houden!


4. Comfort

Wat de een lekker vindt zitten, vindt een ander weer niet comfortabel. Of je een stoel dus wel of niet comfortabel vindt is een kwestie van persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal punten waarop je kunt letten. Als je lang aan tafel zit, om na te tafelen of je hebt kinderen die huiswerk maken aan tafel, dan is een zitting met een zacht kussen prettig. Heb je snel last van je rug? Kies dan voor een stevige zitting.


Waar eetkamerstoelen kopen?

Wanneer je eetkamerstoelen wilt kopen zit je bij de partij UrbanSofa goed. Hier kun je jouw eetkamerstoelen geheel naar wens samenstellen, waardoor je een stoel in huis haalt die past bij je interieur. Bekijk snel de website van deze partij!

Leave a reply