Glas in loodramen

Ga voor een gekleurde afbeelding op glas

Een gekleurde wand of een afbeelding op glas geeft een leuk en bijzonder effect. Er zijn meerdere methodes om een bewerking op glas te laten aanbrengen. Lees hier wat A&A Glashandel zoal voor u kan betekenen.

Glas met print

Bij het printen op glas worden microdeeltjes op het glas aangebracht. Deze deeltjes versmelten tijdens het hardingsproces met het glas, waardoor de print permanent wordt. Door een speciale nano inkt te ontwikkelen in combinatie met een geavanceerde wijze van afbakken in een speciale oven in eigen beheer, kunnen wij middels deze hoogwaardige procedé op glas printen. Dit kan uiteraard ook full colour. De print zal dus niet vervagen. Printen op glas is een mooie en stijlvolle toevoeging aan bijvoorbeeld (douche)deuren, glazen binnenwanden en keukenachterwanden.

A&A Glashandel kan vrijwel iedere afbeelding voor u op glas printen: het bestand moet wel op ware grootte aangeleverd worden en een minimale resolutie van 150 dpi hebben. Heeft u zelf geen verstand van printbestanden en DPI? Geen enkel probleem, wij hebben een team van ervaren vormgevers zitten welke de door u gewenste afbeelding op kunnen maken. Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden.

Zeefdrukken op glas

Bij het zeefdrukken op glas wordt de inkt met een zeef op het glas geprint. Hiervoor wordt email gebruikt, dat tijdens het hardingsproces met het glas versmelt. Uw print is dus permanent en vervaagt niet.

Voor het zeefdrukken wordt eerst een sjabloon gemaakt. Zeefdrukken is dan ook uitermate geschikt voor het herhalen van dezelfde afbeelding. Dit kan bijzondere effecten creëren, zoals  het (deels) over elkaar laten drukken van hetzelfde motief in verschillende kleuren.

Gekleurd glas

Gekleurd glas is heel populair. Dat is niet zo gek, want je kan het veel toepassen in en rondom je huis. Het word veel gebruikt voor keukenachterwanden, kastdeuren  of tafelbladen. A&A Glashandel gebruikt in deze gevallen altijd hardglas (veiligheidsglas) dit glas wordt exact voor u op maat gemaakt.  Als basis kan helder, extra helder, glanzend of mat glas gebruikt worden. Op dit doorzichtige glas komt dan een “verflaag”die in iedere ral kleur aangebracht kan worden. We nodigen u graag uit in onze showroom om inspiratie op te doen. Ook kunt u een offerte aanvragen zodat u een idee krijgt van de kosten voor uw situatie.

Glas-in-loodramen

Glas-in-lood is een eeuwenoude techniek die ook vandaag de dag nog zeer populair is. Geen wonder, want glas-in-lood staat ontzettend stijlvol. Hierbij worden verschillende stukjes gekleurd glas tussen het lood geplaatst. Afhankelijk van de kleuren en het motief kan dit een klassieke of moderne uitstraling geven. A&A Glashandel kan uw eigen ontwerp voor u uitwerken, maar wij hebben ook al veel kant-en-klare voorstellen klaarliggen en uiteraard kunnen wij bestaande glas-in-lood ramen via een van onze vormgevers voor u namaken. Heeft u dus een mooi glas-in-lood raam gezien, maar maak  een foto, neem contact met ons op en grote kans dat wij u heel goed kunnen helpen.

Afbeelding op glas laten zetten

Welke glasbewerking voor gekleurd glas ook uw voorkeur heeft, bij A&A Glashandel maken we uw ramen, deuren en interieur op maat. Vraag nu direct een geheel vrijblijvende offerte aan. Ook als u nog twijfelt, kunt u contact met ons opnemen. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Leave a reply