Niet iedereen kan een Barcelona chair veroorloven

Goedkopere varianten

Niet iedereen kan een Barcelona chair veroorloven. Voor deze mensen zijn er ook replica’s verkrijgbaar. Hou er wel rekening mee dat de replica exemplaren de echte niet zullen evenaren. Je zult over het algemeen een relatief kwalitatief arm meubelstuk krijgen. Tenminste, wanneer je de exemplaren met elkaar gaat vergelijken. De kwaliteit van een replica zal immers nooit zo goed zijn als een echte Barcelona chair. Daarnaast zullen de meeste replica stoelen altijd een beetje afwijken van de echte Barcelona chairen. Voorts zal een Barcelona chair zijn waarde behouden. Dit geldt niet voor een replica.

Wat is een Barcelona chair?

Niet veel mensen zijn bekend met een Barcelona chair is. Een Barcelona chair is een exclusieve stoel die je niet in veel woonhuizen zult zien staan. Dit komt omdat een Barcelona chair geen goedkope stoel is. Dit is een understatement, want men betaalt doorgaans circa 3000 tot 6000 euro voor een Barcelona chair. Je krijgt dan wel kwaliteit. Een Barcelona chair wordt namelijk door vakmensen met de hand vervaardigd. Het stikken van een kussen kost al 28 werkuren. Het is derhalve logisch dat deze stoel zo duur is geprijsd. Vanzelfsprekend zijn deze stoelen niet te koop in een normale meubelzaak. Voor het kopen van deze stoel zul je een gespecialiseerde meubelzaak moeten benaderen.

Mensen die een Barcelona chair willen kopen laten de stoel of stoelen meestal op maat maken. Je kunt bijvoorbeeld de kleur zelf bepalen. Het voordeel is dat je een kleur kunt kiezen die bij je huidige interieur past. Bij het kiezen van het leer is het verstandig om rekening te houden met de gebruiksintensiteit. Wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt kun je het best kiezen voor duurzaam leer. Dit geldt ook wanneer je kinderen hebt. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat de dure stoelen sneller beschadigd raken. Het is natuurlijk ook belangrijk om de Barcelona chair goed te onderhouden.

Leave a reply