Optimaal bedieningsgemak met Duette shades

Als je op zoek bent naar een gordijn die stijl combineert met een groot aantal praktische voordelen, dan zijn Duette shades voor jou zeker het overwegen waard. Je bepaalt zelf exact hoeveel licht en inkijk je door wilt laten en dat terwijl je interieur er nog steeds stijlvol en warm uit ziet. Daarnaast zijn Duette shades onderhoudsarm, kunnen ze in verschillende stoffen en kleuren worden uitgevoerd en hebben ze een isolerende werking. Lees hier daarom verder over Duette shades en alles wat je ermee kunt.

Wat zijn Duette shades?

Duette shades zijn plisségordijnen. Je herkent ze aan de honingraatstructuur aan de zijkant en de zigzag manier waarmee ze worden opgevouwen. Het grote voordeel van Duette shades is dat je ze zowel aan de bovenkant als aan de onderkant bedient. Helemaal uitgevouwen beschermen ze je interieur van inkijk en zonlicht, terwijl je de boven- en de onderkant kunt inschuiven om een band voor je raam te creëren, exact waar je die wilt hebben. Zo bepaal je zelf hoeveel licht je binnen wilt laten en hoeveel inkijk je tegenhoudt. Duette shades hebben naast dit bedieningsgemak ook een groot aantal andere voordelen.

1.      Geschikt voor elk raam

Het mooie van Duette shades is dat ze voor elk raam geplaatst kunnen worden. Zelfs als deze erg breed is of als deze een afwijkende vorm heeft zijn er shades te vinden die passen. Heb je een rond raam of een driehoekig raam? Dan is dat geen probleem. Ook in serres en erkers of ramen die geen standaard afmetingen hebben zijn Duette shades toe te passen. En omdat ze lichtgewicht zijn, kunnen ze ook voor grote raampartijen worden gehangen. Heb je een raam waar je maar geen geschikte raamdecoratie voor kunt vinden, dan zijn de shades van Duette altijd een optie.

2.      Geschikt voor elke ruimte

Deze shades zijn niet alleen passend op elk raamformaat, hoe afwijkend deze ook is, ze zijn ook in elke ruimte op te hangen. De stof die wordt gebruikt is namelijk bestand tegen vocht en condens. Je hangt de Duette shades dus net zo goed op in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en de douche als in de woonkamer of slaapkamer.

3.      Isolerende werking

Omdat Duette shades bestaan uit kamers met lucht, hebben ze een isolerende werking. Dit is niet alleen handig in de winter, als ze de warmte in de woning beter binnen houden, maar ook in de zomer, want dan zorgen ze voor koelte. De isolerende werking van de shades van Duette levert je een energiebesparing op en ze houden je ruimtes op temperatuur. Vooral als je grote raampartijen hebt kan dit in de zomer en de winter echt een uitkomst bieden. Vraag je specialist wel even om advies als je HR++ isolatieglas hebt. De ruimte tussen de gordijnen en het glas wordt minder goed geventileerd, wat een breuk kan opleveren.

4.      Een gordijn voor elk interieur

Of je nu een klassiek-, een industrieel-, een landelijk- of een modern interieur hebt, door de stof voor je Duette shades goed te kiezen kun je deze in elke stijl passend maken. Een mooie grijze en matte kleur, bijvoorbeeld, is perfect voor industriële inrichtingen. Kies voor een warme kleur en dit is ideaal in een landelijke stijl. Door voor een neutrale kleur te kiezen hoef je je Duette shades zelfs na een make over van je interieur niet te vervangen, want ze blijven passend en mooi. En uiteraard is er voor de slaapkamer een variant met verduisterende stof, zodat je zonder last te hebben van het daglicht heerlijk kunt slapen.

5.      Weinig onderhoud nodig

Een laatste groot voordeel van Duette shades is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Allereerst zullen ze weinig stof aantrekken en zijn ze vochtbestendig dus ook vlekken hechten niet. Af en toe schoonmaken met een droge zachte borstel is voldoende. Is er toch een vlek ontstaan en krijg je deze met je borstel niet weg, dan gebruik je een vochtige doek om het gordijn schoon te maken. Echt hardnekkige vlekken kun je verwijderen door het gordijn in een lauwwarm bad af te spoelen. Zorg er daarna wel voor dat je het gordijn goed laat drogen voordat je het weer opvouwt. Laat hem daarna een dag ingevouwen hangen om de vorm terug te krijgen en het gordijn ziet er weer uit als nieuw.

Het opmeten en de montage

Het is niet moeilijk om Duette shades zelf op te meten. Je krijgt hier duidelijke instructies voor en eigenlijk kan er weinig mis gaan. Het is wel belangrijk dat je dit goed doet, omdat de shades exact in het raam vallen. Een foutje en ze worden te groot geleverd waardoor ze niet passen of te klein waardoor ze niet volledig afdekken. Ook het ophangen is gemakkelijk. Je krijgt hier een uitgebreide handleiding voor en het is zelfs voor een onervaren klusser goed te doen. Neem de tijd, lees de instructies goed door en je Duette shades hangen snel voor je raam.

Vraag hier gratis kleurstalen aan voor DUETTE® gordijnen!

De bediening

Je zal ook een beslissing moeten maken over de manier waarop je je Duette shades wilt bedienen. Er is een handmatige bediening en deze gaat met een koord of een handgreep. Deze keuze maak je zelf. Handmatig bedienen is gemakkelijk, want de shades zijn licht van gewicht en worden via een rails geleid. Er zijn ook Duette shades met een elektrische bediening. Dat doe je met een knop of een afstandsbediening. Sluit ze aan op een tijdschakelaar en je shades gaan open of dicht wanneer je dit wil. De elektrische bediening geeft je een optimaal gebruikersgemak, maar houd er rekening mee dat de kans op defecten ook groter is.

Online gordijnen kopen

De beste plaats om je Duette shades aan te schaffen is online. Je ontvangt dan kwaliteit voor een prijs die soms wel 70 procent lager ligt dan bij fysieke winkels. Kies je voor een webshop met het Webwinkel Keurmerk, dan kan je weinig overkomen. Op die manier heb jij je shades snel in huis en geniet je ook van alle voordelen die de shades van Duette je te bieden hebben.

Tags:  

Leave a reply