Welke bank kies jij?

Een item wat echt niet mag ontbreken in je huis is een bank. Dit is de plek waar je heerlijk op kan relaxen, tv kan kijken, wijntjes drinken met je vrienden, koffie drinken met de ouders of heerlijk een boek kan lezen. Maar het is dan wel van belang dat de bank heerlijk zit, en groot genoeg is voor de hoeveelheid vrienden die je wilt uitnodigen. Wil je meer weten over verschillende soorten banken? Lees deze blog dan verder, wij vertellen jou hier namelijk meer over.

Een 2-zits bank

Een 2-zits bank is een kleine bank die geschikt is voor 2 personen, maar als je houdt van gezelligheid dan zou 3 personen ook nog kunnen, heerlijk knus. Deze bank is zeer geschikt voor kleine ruimtes, het neemt niet te veel plek in, maar het is groot genoeg om een paar mensen kwijt te kunnen. Naast een 2-zits bank zijn er ook 3- en 4-zits banken. Deze banken hebben dezelfde opstelling maar zijn alleen wat langer, en kunnen dus meer mensen kwijt. Aan de kussens van de bank kan je zien hoeveel persoons de bank is, als er 3 kussens zijn, dan heeft de bank 3 zitvlakken en dus bedoeld voor 3 mensen.

Chaise longue

Een chaise longue is een soort van ligstoel. Dit meubelstuk komt uit Frankrijk, zoals je waarschijnlijk al kon afleiden van de naam. De bank werd in de 28e eeuw uitgevonden. Deze bank is alleen niet geschikt voor meerdere personen, er zouden er wel twee naast elkaar kunnen zitten, maar een rugleuning hebben ze dan niet. Een chaise longue is een perfecte bank als decoratie, vaak hebben ze een mooie stof en daarnaast kan je er heerlijk alleen op liggen.

Fauteuil

Een fauteuil valt niet onder de banken, maar we willen het toch even benoemen. Fauteuils zitten namelijk heerlijk en zijn zeer stijlvol. De materialen van fauteuils verschillen dan ook meer dan van banken. Een fauteuil kan namelijk bestaan uit hout, staal, metaal. Je hebt dus genoeg keuze en er zit op deze manier zeker wat tussen, wat bij jou in het interieur past. De gehele stoel hoeft niet alleen uit stof te bestaan. Een fauteuil is een stoel die een diepere zitting hebben en vaak iets groter zijn dat normale eetstoelen, hier door zijn het ideale stoelen om in te relaxen en te genieten van een avondje niks.

Leave a reply