Spiegels
De spiegel bestaat al eeuwenlang en het klinkt niet als een verrassing, dat de eerste weerspiegeling simpelweg een glad wateroppervlak was. Ongeveer 3000 jaar voor Christus polijstten de Egyptenaren van platgeslagen of gegoten koper of brons de eerste spiegels. De spiegel maakte een enorme ontwikkeling door en er is zelfs een tijd geweest dat er kwik in werd verwerkt. Dit werd vanwege het vergiftigingsgevaar in 1886 in Nederland verboden. Sindsdien worden spiegels gemaakt van glas met een zilvernitraat-laag.
Welke soorten spiegels zijn er?
Doordat de fabricage van spiegels zo is doorontwikkeld, zijn er tegenwoordig heel veel variaties mogelijk op de standaard spiegel met de zilveren achtergrond. U kunt kiezen uit verschillende achtergrondkleuren en er kan een stijlvolle facetrand rond de spiegel worden geslepen. Ook spiegels met een verwarming, zodat de spiegel in de badkamer niet beslaat en tegelijk de ruimte wordt verwarmd, zijn te vervaardigen.
Hoe kan men spiegels monteren?
De meest simpele oplossing om een spiegel op te hangen is de spiegel met een speciale kit op de wand te plakken. Ook kunt u hiervoor een speciaal ophang systeem voor gebruiken. Voor een ander effect kunt u de spiegel in een lijst doen. U kunt daarvoor bij de lijstenmaker een houten of aluminium lijst op maat laten maken. Erg trendy zijn de rijkelijk bewerkte barokke lijsten, die direct een mooie uitstraling aan uw interieur geven en tegelijk ruimte creëren.
Waar kan men spiegels toepassen?
Een kleine ruimte die u groter wilt laten lijken leent zich heel erg goed voor een spiegelwand. Omdat spiegels makkelijk te reinigen zijn worden ze, eventueel met een andere achtergrondkleur, regelmatig toegepast als achterwand in een keuken. Spiegels mogen uiteraard niet, al dan niet verwarmd, in de badkamer ontbreken. En wat dacht u van een spiegel als geschenk met een mooie facetrand, ingelijst, met een gegraveerde afbeelding of de trend van nu: met een geprinte tekst?
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.