Welke soort verlichting past bij welke ruimte in huis?

Het type verlichting in een kamer kan veel effect hebben op de sfeer. Weet je niet goed welke soort verlichting je moet kiezen voor in welke kamer? We helpen je graag op weg!

Tegenwoordig worden vooral nog ledlampen gebruikt. Dit is energiezuiniger dan bijvoorbeeld spaarlampen of halogeenlampen, waardoor het beter is voor het milieu en voor je portemonnee. Daarom is het dus verstandig om te kiezen voor ledverlichting. Welke soort ledlamp het best in welke kamer past, hangt van een paar dingen af, waaronder de vorm. Een led spot ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan een normale ledlamp. Daarnaast verschilt de kleur van het licht ook per lamp. Lees verder voor een overzicht van welke ledverlichting het best in welke kamer past!

Woonkamer

In de woonkamer kan je best verschillende soorten licht combineren. Zorg ervoor dat het licht een warme kleur heeft: dit geeft de ruimte meer sfeer. Als je een klein tafeltje hebt die je goed belicht wil hebben of je leest graag boeken op de bank, dan kan een iets fellere lamp handig zijn. Zo kan je tenminste goed een boek lezen zonder dat je ogen te veel moeite doen. Dimbare lampen zijn voor de woonkamer ook een goede keus.

Eettafel

Aan de eettafel zit je vaak met veel mensen te eten, maar je zit ook wel eens te werken. Daarom kan het fijn zijn om verschillende soorten licht te kunnen hebben bij de eettafel. Kies voor een mooie dimbare hanglamp, zodat je warm, donker licht hebt op een romantische avond, maar zodat je ook nog ’s avonds je werk af kan maken.

Keuken

In de keuken hoeft er niet per se sfeerverlichting te zijn. Het is vooral belangrijk dat je alles goed kan zien wanneer je met het koken bezig bent. Led spots verlichten vanaf boven goed de hele ruimte en geven veel licht. Kies voor meerdere led spots in een mooi patroon voor een afgewerkt plafond. Ook kan je richbare spotjes gebruiken, die je bijvoorbeeld kunt afstellen om extra te schijnen op de bar, het aanrecht of de afzuigkap. Dit geeft ook een speels effect!

Tags:  

Leave a reply