Een eigentijds ingerichte slaapkamer

Een eigentijds ingerichte slaapkamer

De slaapkamer is in vele huishoudens nog een beetje een achtergebleven ruimte waar vaak nog niet erg veel aandacht aan wordt besteed. Toch wordt de slaapkamer steeds vaker ook als leefruimte gezien waarin hij kan ontspannen en tot rust kan komen. Wanneer je een nieuwe woning betrekt heb je vaak nog veel energie om je woning in te richten, vaak gaat de aandacht dan uit naar het interieur van je woonkamer omdat dat vaak toch het middelpunt van je woning is. De slaapkamer wordt dan wat vergeten. Natuurlijk dien je de slaapkamer niet te vergeten! Het is immers een ruimte waar je een groot deel van de tijd zal doorbrengen en die dient als rustpunt in je woning.

Interieur slaapkamer aanpakken

Ben je ontevreden over de staat van je slaapkamer? Dan kun je misschien overwegen om het interieur van je slaapkamer eens aan te pakken. Ten eerste is het belangrijk dat je slaapkamer rust uitstraalt en dat deze mooi opgeruimd is. Harmonie is in je slaapkamer erg belangrijk omdat deze dient te zorgen voor een rustig gevoel. Het makkelijkste is om gewoon eens een dag in te plannen waarbij je je slaapkamer onder handen gaat nemen. Maximaal 1 dag voor een vernieuwde en verbeterde slaapkamer is natuurlijk niet veel en je kunt dan toch een hoop voor elkaar krijgen! Natuurlijk dien je sommige zaken wel op bestelling te doen zoals een boxspring bed of een op maat gemaakte kast, hou hier rekening mee met je planning.

Een dag voor je slaapkamer

Reserveer tijdens deze dag ongeveer twee uur de tijd om de slaapkamer schoon te maken en te bedenken wat je nog wilt of nodig hebt om je slaapkamer compleet te maken. Schrijf al deze zaken op en je kunt middels een moodboard al wat richting geven aan de stijl die je wilt neerzetten. Ga vervolgens naar de winkels waar je bij denkt dat je kunt vinden wat je zoekt en begin bij thuiskomst eerst met het aanpakken van de muren wanneer je wilt verven of behangen. Ga hierna pas aan de slag met het goed zetten van je meubilair en het decoreren van je slaapkamer.

Kleine veranderingen

Wanneer je geen grootse veranderingen nodig hebt of wilt in je slaapkamer kun je ook door een paar kleine dingen aan te passen al een andere sfeer creƫren. Zo kan een saaie witte muur al wat meer cachet krijgen door bijvoorbeeld een mooi schilderij, een muurspreuk of een mooie muursticker. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden. Zorg ook dat je beddengoed past bij de stijl van je slaapkamer, hier kun je zelfs de stijl mee aangeven omdat je bed een centrale rol inneemt in je woning. Zorg er in ieder geval voor dat je slaapkamer rust blijft uitstralen, gebruik niet te veel patronen en kleuren door elkaar maar hou het juist overzichtelijk.

Leave a reply