Voordelen 4 seizoenen dekbed

Als je op zoek gaat naar een nieuw dekbed kan dit een flinke uitdaging zijn. Het dekbed moet natuurlijk warm genoeg zijn zodat je in de winter warm wordt gehouden, maar het moet niet zo dik zijn dat jouw bed in de zomer spontaan veranderd in een waterbed.

Gelukkig is daar een hele slimme oplossing voornamelijk: het 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit 2 losse delen waaruit je kunt kiezen gedurende de wisseling van de seizoenen. Bij de aankoop van een 4 seizoenen dekbed heb je voor de winter, de herfst, de lente en de zomer altijd een lekker dekbed waar jij het hele jaar behaaglijk onder kunt kruipen.

Voordelen van een 4 seizoenen dekbed

Met een 4 seizoenen dekbed heb je niet een laag die alleen voor isolatie bestemd is zoals bij een enkel dekbed. Uit de twee losse delen van het dekbed is een deel geschikt voor de zomer en het andere deel hiervan is ideaal voor de lente en de herfst. Als deze twee delen aan elkaar worden vastgemaakt dan ben je voorzien van warmte in de winter

Wisselen

Het is natuurlijk erg fijn om te weten dat je gemakkelijk tussen de delen van het dekbed kunt wisselen. Als het dekbed te koud is dan pak je gewoon het warmere deel. Is dat nog te fris voor je? Dan kun je er altijd voor kiezen om de dekbed delen bij elkaar te brengen. Dit geldt natuurlijk ook voor andersom. Als je het te warm hebt met beide dekbedden delen dan kun je er altijd voor kiezen om de dekbed delen uit elkaar te halen en te liggen onder de voor jou meest aangename dekbed deel.

Geen losse dekbedden meer

Als je kiest voor een 4 seizoenen dekbed dan hoef je voor het hele jaar, maar 1 dekbed aan te schaffen. Als je kiest voor een enkel dekbed dan wordt dit waarschijnlijk in de zomer al snel te warm en is de kans groot dat je meerdere dekbedden aan moet schaffen.

Dunner dan een enkel dekbed

Als je voor een 4 seizoenen dekbed kiest dan is het zomerdekbed dunner dan wanneer je een enkel dekbed koopt die speciaal voor de zomer gemaakt is.

Waarom een 4 seizoenen dekbed een goedkope optie is

De aanschaf van een enkel dekbed is relatief prijziger dan wanneer je een 4 seizoenen dekbed aanschaft. Doordat je bij een enkel dekbed 2 losse dekbedden moet kopen voor zowel de winter als de zomer is een 4 seizoenen dekbed veel voordeliger.

Leave a reply