Kledingkasten: wat is jouw ideale keuze?

Kledingkasten. Onmisbaar in de slaapkamer en verkrijgbaar in ondenkbaar veel verschillende soorten en maten. Wat jouw ideale kledingkast is hangt niet alleen af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van de rest van je slaapkamermeubilair en de beschikbare ruimte. In dit artikel lees je meer over twee van de populairste soorten kledingkasten: draaideurkasten en schuifdeurkasten.

Draaideurkasten

Iedereen kent de draaideurkast wel.  Wie heeft de kledingkast met openzwaaiende deuren nog nooit op zijn slaapkamer gehad? Door de jaren heen is de draaideurkast onverminderd populair gebleven. Het grote voordeel aan de opendraaiende deuren is dat alle deuren tegelijk open kunnen. Hierdoor heb je een ideaal overzicht over je hele garderobe. Ook bieden draaideurkasten de mogelijkheid voor kleine ladeblokken, die ideaal zijn voor het opslaan van je sokken en ondergoed. Op het gebied van de indeling van de kast zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Of je nu veel hangruimte wil of veel planken op je kleding op neer te leggen. Bijna alles is mogelijk!

Schuifdeurkasten

Een andere populaire kledingkast is de schuifdeurkast. Doordat de deuren voor de kast langs schuiven, nemen de deuren geen extra ruimte in wanneer je de kast opent. Dit is vooral een ideale oplossing wanneer de ruimte in je slaapkamer beperkt is. Daarnaast heeft deze kast als voordeel dat stof geen kans heeft om de kast binnen te dringen. Hierdoor kun je je kleding stofvrij opbergen. Net als bij de draaideurkast bieden ook schuifdeurkasten veel mogelijkheden wat betreft de indeling.

Kledingkasten kun je uitstekend combineren met de rest van het meubilair in je slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijpassende bed of nachtkastjes in dezelfde stijl? Dit vergroot de uitstraling van je slaapkamer aanzienlijk. Doordat het meer één geheel vormt vergroot het de sfeer. Dankzij je kledingkast kun je je slaapkamer optisch groter laten lijken, door spiegels toe te voegen aan de deur van de kast. Door het brede aanbod in kasten is het altijd mogelijk om jouw ideale kledingkast te vinden voor je slaapkamer!

Leave a reply