Anhydriet vloeren zijn niet voor niets zo populair

Een anhydriet vloer is een gietvloer die op basis van gips gemaakt wordt. De gietvloer wordt op een constructievloer aangebracht. De anhydriet vloer is echter geen eindvloer, maar een dekvloer. Dit betekent dat je vloer, na het aanleggen van het anhydriet, nog niet klaar is. Je moet er nog een andere soort vloerbedekking overheen plaatsen, zoals parket of laminaat. Dankzij de vele voordelen die anhydriet met zich meebrengt, wordt dit materiaal als de ideale dekvloer beschouwd. Maar wat zijn die voordelen nu juist?

Zelf nivellerend en een korte droogtijd

Een anhydriet vloer wordt vloeibaar aangebracht. Deze vloeibare eigenschap zorgt ervoor dat het materiaal zelf nivellerend is. De vloer zal zichzelf dus heel mooi egaliseren. Anhydriet vloeren zijn dan ook steeds effen en naadloos. Bovendien worden de vloeren zeer snel aangelegd. Als je de ruimte goed ventileert en de vloer niet afdekt, droogt anhydriet namelijk zeer snel. Deze sneldrogende eigenschap zorgt ervoor dat een anhydriet vloer ideaal is voor grote oppervlakten. Je zal dit type vloer dan ook vaak tegenkomen in garages, opslagruimtes en bedrijfspanden. Dankzij de snelle en eenvoudige verwerking wordt er trouwens ook steeds meer voor anhydriet in nieuwbouwwoningen gekozen.

Perfect te combineren met vloerverwarming

Tegenwoordig is vloerverwarming ontzettend populair. Het zorgt namelijk voor heel wat extra wooncomfort, je bespaart er enorm veel energie mee en je hoeft geen grote radiators te plaatsen. Vloerverwarming valt bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse woonkamers. Het is dan ook een enorm voordeel dat anhydriet perfect met vloerverwarming te combineren is. Het vloeibare anhydriet omsluit de verwarmingsbuizen volledig, wat een optimale warmteafgifte met zich meebrengt. Hoe beter de warmteafgifte, hoe sneller uw woning opwarmt. Deze goede warmtegeleiding maakt van anhydriet dan ook een milieuvriendelijke en energiebesparende keuze!

Een duurzame keuze

Anhydriet wordt voor een groot deel uit gerecycleerde materialen vervaardigd. Een anhydriet vloer is dan ook een duurzame vloer, die bovendien met bijna alle soorten vloerbedekking gecombineerd kan worden. Het is hierbij aangeraden voor vaste vloerbedekking te kiezen. Soms wordt ervoor gekozen om een anhydriet vloer te verven, maar een vaste toplaag zal langer meegaan en is comfortabeler. Anhydriet slijt namelijk snel en is dan ook niet erg geschikt als eindvloer.

Zoals je ziet, is een anhydriet vloer een uitstekende keuze als ondervloer. De vloer is glad en en kan met alle vloerbedekkingen gecombineerd worden. Anhydriet droogt verder snel, waardoor de vloer snel aangelegd wordt. Bovendien werkt vloerverwarming uitstekend met anhydriet, waardoor je ook nog eens enorm veel geld zal besparen.

Bron: Homewishez.nl

Leave a reply