Waarom een schuimbeton vloer?

Een ding is zeker. Een schuimbeton vloer heeft tal van verschillende toepassingsmogelijkheden. Ga er maar aan staan. Zo wordt deze vloer gebruikt als isolatiemiddel, als een uitvullaag die vooral gewicht bespaart, als vulling voor vervallen leidingen en rioleringen, als opvulmateriaal voor kruipruimtes, als vulling rondom het zwembad of achter damwanden.

Een schuimbeton vloer is zeer duurzaam, licht én goedkoop

Een schuimbeton vloer is dan ook zeer duurzaam, licht en goedkoop. Bovendien heb je er heel lang plezier van en is het redelijk eenvoudig aan te brengen. Bovendien is een schuimbeton vloer een vloer die met de jaren steeds beter geworden is. De kwaliteit neemt toe onder meer door de nieuwste technieken die er zijn en de betere pompen die gebruikt worden. Daarom ook is het een vloer die aan populariteit wint. Een schuimbeton vloer bestaat uit cement, fijn zand, water en schuim. Deze mix zorgt in alle situaties voor een perfecte isolatie. Om die reden wordt het ook vaak gebruikt als vervanger van een verrotte houten vloer op de begane grondvloer. Ook wordt het toegepast als er vloerverwarming geplaatst wordt en als je last hebt van nare geurtjes of schimmels. Een dergelijke vloer helpt je eveneens uit de brand als er sprake is van vocht onder de woning, zoals het ook helpt als je te maken hebt met een houten vloer dier kraakt. Door deze vloer te gebruiken is het gedaan met het hinderlijke gekraak.

Bespaar tot wel 20 procent op je energierekening

Er zijn voldoende redenen aan te voeren juist voor deze vloer te kiezen. Zo bespaar je met een schuimbeton vloer al snel rond de 20 procent op de energierekening, want de isolerende waarde is gewoon heel erg groot. Een andere reden dat veel mensen gebruik maken van deze vloer is dat het aantrekkelijk geprijsd is. Bovendien is het ideaal geschikt om gasloos te verwarmen en geschikt voor vloerkoeling. Met een schuimbeton vloer krijgt je huis vaak een hoger energielabel en dat is ook bepaald niet onaantrekkelijk.

Kies zelf welke eindvloer je wilt

Welke eindvloer je voorkeur krijgt op de vloer is helemaal aan jezelf. Als je het in beton zoekt, is een woonbetonvloer een optie. Je kunt echter ook gewoon kiezen voor een vloer van hout, laminaat, PVC, tegels, tapijt of voor een PU-vloer. Betonschuim vloeren zijn zeer veelzijdige vloeren die tijdens het aanbrengen zeer vloeibaar zijn. Het product is zelf-nivellerend. Dit maakt dat er amper verdicht of afgewerkt hoeft te worden. Het bereikt gemakkelijk zelf alle gaten en kieren en bovendien is de vloer al na 48 uur weer beloopbaar.

Alternatief voor heien

Een schuimbeton vloer is zeer duurzaam door de gebruikte materialen en is bovendien volledig recyclebaar. Het wordt ook wel als alternatief voor heien gebruikt. Blijkt heien geen optie, dan is funderen op deze vloer een serieuze optie. Je zit dit vaak als er sprake is van aanbouw en bouw op de meer veenachtige gebieden. Zo zie je maar; de toepassingsmogelijkheden van deze vloer zijn eindeloos. Ook dat verklaart de populariteit van de vloer, die duidelijk groeiende is.

Wil je meer informatie? Kijk dan op toprenovloer.nl.

Leave a reply