Vloerkleed in de woonkamer

Een woonkamer helemaal naar wens inrichten, dat kost vaak wel wat tijd. Langzaam alle items verzamelen, en dan alles een plaats geven. Je zoekt naar een bepaalde stijl, en dat vaak binnen een kleurenpalet. Bepaalde vormen en structuren, geuren en materialen. Factoren die wel degelijk een rol spelen bij het doen van een aankoop. Het gaat een plek innemen in jouw woning, dat moet goed voelen. Al deze elementen zorgen voor een complete inrichting. En dit moet aanvoelen als een ruimte waarin je echt thuiskomt, een plek waar je jezelf kan zijn. Een vloerkleed past daar perfect bij, het zorgt voor warmte en geborgenheid. En daarnaast kan het een ruimte helemaal afmaken. Er zijn allerlei vloerkleden op de markt, voor iedere ruimte is er wel een passend exemplaar te vinden. Alles weten over een mooi vloerkleed in de woonkamer? Lees dan verder.

Vormen
Een onderdeel wat vaak wordt vergeten, de vormen in het interieur. Onbewust worden ze veel op elkaar afgestemd, bijvoorbeeld als ovale items worden gecombineerd met andere ovale voorwerpen. Toch kan hierbij nog wat vooruitgang worden geboekt, meer mensen kunnen aan de slag gaan met vormen, dit kan verrassende resultaten opleveren. Een vloerkleed is hier zeer geschikt voor, er zijn namelijk meerdere vormen vloerkleden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rond vloerkleed, een vierkant of een rechthoek. Wat past er in de woonkamer, in wat voor vorm zijn de andere items uitgewerkt? Het kan ook verfrissend zijn om hiermee te spelen, rond schakelen met vierkant en andersom. Verschuif en verplaats alle meubels totdat de woonkamer compleet is. Bij het aanschaffen van een vloerkleed is de vorm een belangrijk onderdeel op de lijst.

Maat
Een aspect dat soms vergeten wordt, de maat van het vloerkleed. Deze is namelijk zeer bepalend voor de ruimte. Een te groot kleed zorgt ervoor dat de ruimte krap en vol aanvoelt, wat resulteert in benauwende woonkamer. Maar daarentegen kan een klein kleed weer treurig aandoen in een ruimte. De juiste maat is daarom belangrijk om aan te schaffen. Vraag eventueel hulp of beoordeel meerdere formaten, zo krijg je een beter beeld van het geheel.

Materiaal
Ook het materiaal kan van grote waarde zijn, de structuren en vormen die verweven zijn tot een vloerkleed. Niet alle materialen sluiten aan bij alle stijlen, ook hierbij kun je kijken naar de overeenkomsten. Een stoere sfeer in de woonkamer? Een grof gemaakt vloerkleed kan dan perfect passen. Het materiaal heeft ook met comfort te maken, wat vindt je prettig aanvoelen? Dat is ook een afweging die je kunt maken bij de aankoop, is het comfortabel?

Print
Het laatste facet van het vloerkleed, de print. Er zijn tal van printen te vinden, van minimalistisch tot veelkleurig versierd. Ook hierbij zal je de keuze moeten maken op basis van de rest van de woonkamer. Waar moet het vloerkleed voor zorgen? Voor rust en eenheid? Of moet het een vrolijke toevoeging zijn, een opvallend voorwerp? Dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen bij het aanschaffen van een passend vloerkleed.

Bron: www.designlife.nl

Leave a reply